Jordi Martí a Trias: “Benvingut, dos anys després, a La Sagrera”

  • El president del GMS ha assegurat que “sense la pressió i la insistència de l’alcalde Hereu per exigir que aquesta fos l’estació central de l’alta velocitat a Barcelona avui s’hagués signat un protocol a Sant Cugat”
  • “Avui existeixen més dubtes que certeses. Espero que amb aquesta signatura Trias no s’hagi volgut fer una foto d’estiu”, ha alertat el regidor socialista
  • “Massa gran?, diuen que era el projecte. La Sagrera no és un projecte massa gran, és un projecte massa important, que és un altre cosa”, ha assegurat

Signatura aquest matí d’un protocol d’intencions que garanteix el desenvolupament de l’estació de La Sagrera. Presents, ministeri de Foment, Ajuntament de Barcelona i Adif. Dos anys després de ser nomenat alcalde, Trias es fixa, per fi, en el principal projecte que te plantejat la ciutat per al desenvolupament del seu futur. “Benvingut alcalde a La Sagrera”, ha dit Jordi Martí, president del Grup Municipal Socialista (GMS). “Ja tocava que es fixés en aquest projecte tant estratègic, no només per l’alta velocitat sinó perquè ha de permetre resoldre una de les ferides urbanes més grosses que té plantejades Barcelona i que ha de permetre compensar tot un àrea que ha de ser motor de desenvolupament i de creixement en uns barris castigats per la crisis actual”. Martí ha volgut recordar avui que “sense la pressió i la insistència de l’alcalde Hereu i de la feina feta per tot el Grup Municipal Socialista per exigir que La Sagrera fos l’estació central de l’alta velocitat a Barcelona s’hagués signat un protocol per l’estació de Sant Cugat”.

El regidor socialista ha lamentat, un cop més, la manera de fer del govern conservador de CiU. “Tornen a actuar amb el mateix modus operandi: no informen als grups, no expliquen els avenços que hi ha al voltant dels grans projectes que té plantejats Barcelona”. “Això”, ha denunciat Martí, “no havia
passat mai en aquest Ajuntament”. En aquest sentit, el president del GMS l’hi ha criticat a Trias –“que sempre ens recorda que governa en minoria”- “el poc respecte democràtic al no tenir en compte a la majoria de l’arc del plenari”. D’haver-ho fet, d’haver buscat el màxim suport, “ens hagués trobat més disposats a col·laborar que a discutir”

Sobre allò presentat avui, Jordi Martí ha estat clar: “Hi ha molta falta de concreció al voltant del que s’ha fet. Hi ha més dubtes que certeses”. Ha recordat que aquesta obra ja estava pressuposta pel Govern espanyol. Però també que “estem acostumats a que l’Ajuntament davant d’altres administracions renunciï de seguida a exigir i defensar amb tota la força els compromisos adquirits”. Una realitat que porta a Martí ha assegurar: “Tenim la sospita que la negociació amb l’estat no s’ha fet amb tota la contundència”. “Espero que avui Trias no s’hagi volgut fer una foto d’estiu”, ha lamentat.

Finalment, el regidor ha volgut debatre les crítiques sobre “el tamany” de l’estació. “Massa gran?, diuen que era. La Sagrera no és un projecte massa gran, és un projecte massa important, que és un altre cosa. La transcendència que té en l’àmbit del Besòs és importantíssima. Barcelona ha de continuar tenint la màxima ambició per resoldre els problemes dels barcelonins”.