“El perill d’un esclat social a Barcelona ja és a l’horitzó”

  • El president del GMS demanarà la celebració d’un Plenari extraordinari que impulsi un necessari Pla de barris amb el que mitigar la dramàtica realitat que ja es viu a 30 barris de Barcelona
  • “Trias desconeix què passa en aquesta Barcelona perquè no té cap sensor en els seus barris”, assegura el regidor socialista

El Govern municipal ha centrat la seva acció política sobre una part de Barcelona, abandonant aquella part de la ciutat que s’escapa de les mirades. Una decisió que amb l’actual context de crisi s’ha confirmat del tot desafortunada i ha afavorit al creixement sostingut de la desigualtat. Combatre aquesta tendència hauria de ser la tasca principal de l’alcalde de Barcelona. La realitat, però, és la contrària: Trias ha abandonat a la seva sort els barris més vulnerables i fràgils i segueix sense establir plans específics per combatre la desigualtat social a tots els racons de la ciutat.

El Grup Municipal Socialista (GMS) ha realitzat durant els mesos de setembre i octubre assemblees als 30 barris de Barcelona més castigats per la crisi i on els indicadors són més alarmants. Hi han participat veïns, entitats, associacions i moviments veïnals. Un cop auscultada la seva realitat, el president del GMS, Jordi Martí, ha entès que és del tot necessari la celebració d’un Plenari extraordinari que permeti a l’Ajuntament impulsar un Pla de barris. “Lluny de la Barcelona que atreu totes les mirades, lluny de les prioritats que té Trias per la ciutat, hi ha una Barcelona que ho està passant molt malament, territoris que comencen a perdre la seva condició de ciutat. El perill d’un esclat social ja està a l’horitzó i no podem permetre-ho”, ha justificat Martí.

“Amb l’excusa de la crisi, amb la nul·la acció del Govern de CiU, s’estan destruint 32 anys d’esforços i de treball promovent, defensant i afavorint la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans, independentment de les seves condicions socials o de quin sigui el barri on es visqui o on s’hagi nascut. Avui, ja està en joc la cohesió social i la qualitat de vida a Barcelona”, ha argumentat el regidor socialista.

A diferència del que Trias ha fet amb allò acordat al Plenari extraordinari, forçat també pel GMS, que havia de combatre l’atur juvenil –és a dir, res-, Martí no vol inacció municipal en aquest cas. “Aquest Ple ha de permetre aprovar un Pla de barris amb mesures concretes i territorialitzades; mesures que un cop aprovades cal que es facin”.  En aquest sentit, al llarg de les properes setmanes el GMS mirarà d’arribar a acords amb els diferents grups del Consistori per tal de fer aquest Pla el més ambiciós possible. “Cal traduir en propostes concretes totes les demandes que ens han fet arribar els veïns. Que són moltes”, ha explicat el regidor socialista. “Malauradament”, ha conclòs, “Trias desconeix què passa en aquesta Barcelona perquè no té cap sensor en els seus barris”.