Nosaltres votem Jordi Martí. I tu?

A Barcelona creix la desigualtat social, alhora que s’apaga el seu nervi urbà. L’enorme transformació urbana encapçalada per l’esquerra, i generadora d’il·lusió i consens ciutadà, ja fa anys que s’ha anat esllanguint. Primer, per la dificultat dels darrers governs progressistes d’entomar els nous reptes d’una ciutat global. Avui, per la deriva conservadora del govern actual que privatitza serveis i espais urbans, i posa tots els recursos a la Barcelona que funciona,  mentre abandona els barris més castigats per la crisi.

La resignació no és l’actitud pròpia dels barcelonins i barcelonines. I per això cal posar-hi remei des de l’esquerra, des les idees de progrés, justícia social i ambició per la capital de Catalunya. Ara, les primàries obertes a la participació de tots els ciutadans convocades pel PSC per triar el seu candidat a l’alcaldia, són una oportunitat per fer el primer pas per derrotar  la coalició de dretes que governa Barcelona.

Nosaltres creiem que Jordi Martí és la millor opció per fer-ho possible. El seu programa contra la desigualtat, concretat en un pla dels  barris més afectats per la crisi i les retallades  socials o l’aplicació d’una renda mínima garantida a Barcelona, la seva aposta per un major protagonisme municipal en l’educació i la seva disposició a posar en pràctica noves fórmules d’economia cooperativa o la municipalització de l’energia, constitueixen una oferta que respon a la línia de la socialdemocràcia més avançada. La seva condició d’home d’esquerres, obert a la col·laboració amb la resta de forces de progrés, és una garantia per poder imaginar un nou govern municipal progressista com el que va governar la ciutat en els darrers trenta anys, els millors anys de Barcelona.

D’altra banda, les seves conviccions catalanistes i la seva defensa inequívoca del dret a decidir, dona credibilitat a la seva proposta d’una Barcelona capital d’estat, i permeten pensar que amb ell a l’alcaldia, la capital de Catalunya respondria a les expectatives de lideratge nacional, avui defraudades. Finalment, aquestes mateixes conviccions catalanistes són un motiu d’esperança per tots aquells que creiem en la imprescindible renovació del PSC, per tal d’evitar la seva progressiva marginalitat en l’escena política.

Els sota signants estem convençuts que la victòria de Jordi Martí a les primàries de Barcelona serà clau per redreçar l’actual deriva d’allunyament  del PSC del cor del catalanisme polític. Els socialistes catalans necessiten recuperar la seva posició tradicional al costat de tots els catalanistes, i la gent d’esquerres necessitem també el PSC al nostra costat en l’actual combat  del país. Per tot això, nosaltres el votarem. I et convidem a tu, a fer-ho també.

 

Barcelona, 27 de març de 2014

 

Marcelo Abbad, Jaume Badia, Joan Anton Benach, Toni Berini, Josep Bohigas, Xavier Bonal, Xavier Boneta, Jordi Borja, Pia Bosch, Sacramento Burgos, Lluís Cabrera, Antoni Castells, Toni Comín, Joan Ignasi Elena, Joan Fuster, Diana Garrigosa, Marina Geli, Toni Monegal, Custodia Moreno, Josep Juan Moreso, Francesc Muñoz, Ivan de la Nuez, Joan Manuel del Pozo, Josep Ramoneda, Àlex Rigola, Carles Rivera, Maravillas Rojo, Montse Sànchez, Toni Segarra, Núria Sempere, Claret Serrahima, Álvaro Serrano Sol, Marina Subirats, Montse Tura, Roser Vallhonesta, Germà Vidal i Agustí Xifré.