A Barcelona, comença a decidir

És el nostre lema de campanya, sense embuts: Comença a decidir. Aquest dissabte, Carlos Márquez feia en una piulada una associació entre el nostre eslògan i el mític de les municipals del 1979, Entra amb nosaltres a l’Ajuntament. Certament, molt ben vist! Despertar dels 40 anys de dictadura feia imaginar una democràcia que no s’acabava amb el vot cada quatre anys: l’esquerra havia d’incorporar en el seu projecte transformador l’energia social de tots els moviments de l’antifranquisme. Avui passa el mateix, societat i organitzacions socials van per davant de la política institucional i això, afortunadament, no hi ha aparell que ho aturi. I quan això passa, com als anys vuitanta, és quan la política institucional té la possibilitat d’abordar transformacions que sense l’energia social serien impossibles. Maragall va poder transformar Barcelona perquè, més enllà dels vots, notava l’alè ciutadà al seu costat.

El nostre repte és aconseguir un nou estatus polític pel país que capgiri els maltractes rebuts per l’Estat espanyol en termes econòmics, polítics i culturals. Barcelona també hi té molt a veure: la concepció d’un Estat amb una sola capital que centrifuga poder polític, econòmic i cultural afebleix la potència de la capital del país. No serà fàcil, l’adversari és molt potent, però és incomprensible que Pere Navarro no s’adoni que avui el problema polític del PSC no és ERC ni ICV ni tampoc CiU: el problema polític del PSC és la seva absoluta incapacitat de connectar amb l’onada ciutadana que hi ha al darrere del dret a decidir. L’eix que va de l’autonomisme a la independència, passant per les diverses modalitats del federalisme, no genera compartiments estancs de hooligans de cada cosa. Aquest és, més aviat, un camí que va molt transitat en una sola direcció fruit de l’actitud tancada dels populars i de la negativa reiterada del PSOE a acceptar que es pugui votar. Navarro i la direcció del PSC van, simplement, en direcció contrària, convençuts, això si, que cada vegada que un socialista canvia de direcció ajuda a enfortir el seu projecte. Els socialistes no ens ho mereixem! Això no és el PSC del 1979 i, si seguim així, no hi haurà cap opció per tal que les esquerres recuperin l’alcaldia de Barcelona. Ras i curt: amb la direcció actual i Pere Navarro és impossible que el PSC guanyi les eleccions municipals del 2015.

Tot plegat genera un objectiu sobrevingut en aquestes primàries: han de decidir, sí, el millor candidat per Barcelona, el que més hagi suat ciutat i sigui capaç d’afrontar l’enorme repte de la desigualtat. Però també han de provocar un tsunami al PSC. Fa 20 anys que treballo per Barcelona, a dins i fora de l’Ajuntament, sempre amb la mirada al carrer, mai al partit. El meu Contracte per Barcelona defineix les tres prioritats centrals del meu programa pel futur de la ciutat: combat contra la desigualtat, cap a una capital d’estat i radicalitat democràtica en el funcionament municipal. Totes tres hi són en el Comença a decidir, però a més sé que adquireixo un compromís afegit: plantar cara a una direcció que no només afebleix al partit –això per a molts és poc rellevant–, sinó al país i a la seva capital.

Decidir votar Jordi Martí és apostar per una alternativa d’esquerres, capaç de sumar a tots aquells que durant anys, a Barcelona i a Catalunya, han estat els nostres companys de viatge.

7 pensaments a “A Barcelona, comença a decidir

  1. El tal senyor Navarro es un insult per a tots els que hem treballat en la pluralitat del PSC:a mi em va acollir com a acrata colaboratiu!!!! El meu PSC l’han assesinat el grupet dels talibants del impresentable P(P)SOE !!!!! Decidire al teu costat:gracies !!!!

  2. Jordi, et felicito per la claretat del teu plantejament, i per manifestar sense embuts la teva postura contrària a la actual direcció. Això no és gens habitual en un polític. Aquest és evidentment un dels avantatges de les primàries, que pugui sortir escollit un candidat contrari a la direcció del partit. A veure si aquesta excepció (les primàries) es converteix en norma, al vostre partit i a tots els altres.
    Et desitjo molta sort, perqué em temo que et serà molt necessària.

  3. Bon dia….voto per el Jordi Marti….es un home net i eficaç…i sobre tot …estima la ciutat de barcelona i la seva gent…….endevant jordi…….iago.

  4. Molt bo, expressa el que molts socialistes pensem de l’actual situació del nostre partit.

  5. Jo que no sóc socialista ni mai us he votat (ni mai us votaré com a partit, afegeixo), sento simpatia per algú que no es doblega als actuals talibans que dirigeixen l’exPSC (actual PSOE de Catalunya). Potser és hora de votar a les persones i no a les organitzacions. De moment comences bé, Jordi…

  6. Barcelona necessita una candidatura socialista compromesa amb l’actual dinàmica sobiranista del país i que pugui al mateix temps plantar cara a les polítiques erràtiques del Sr. Trias i els seus pactes amb el PP.

    Jo no sóc pas votant socialista (tot i haver votat PSC algun cop en el passat, com gairebé la pràctica totalitat dels catalans). Però jo podria votar-lo a vosté com a alcalde de la capital del meu país. Potser algú hauria de reflexionar al carrer Nicaragua.

  7. Molt i molt cabal Jordi, molt, jo com el Jordi no milito enlloc però la teva persona i el que escrius em sembla molt sensat, ponderat i realista. El PSC ha de recuperar el nord doncs vertebra l esquerra catalana. Endavant !!!

Els comentaris estan tancats.